En klog mand (eller dame) sagde engang, at en cykelrytters løbssæson skabes i off-season.

FBL CROSS 2014Cross er blevet populært i FBL i 2014. Her ved Soigneur Cup på Amager. Foto: Flying Monkeez. 

Det er med andre ord det hårde arbejde i vintermånederne, der danner basis for, at man står klar og trimmet på startstregen i april til sæsonens første løb.

Rugbrødstræning, tonsertræning, DDR – der er masser af alternative betegnelser. Det handler basalt set om, at køre mange og forholdsvis lange intervaller ved mellemintensitet for på den måde at opbygge og forbedre grundformen. Kombineret med lidt Vo2/max øvelser og eventuelt styrketræning – eller den nyeste mode i FBL: rytteryoga – kan man vedligeholde og booste både formen og smidigheden i de kolde måneder. Kontinuiteten i træningen er i fokus.

I FBL starter den organiserede udendørstræning som vanligt op fra nytår. Vi er allerede godt igang med både cross, spinning (eller “indendørsintervaller på stationær cykel med wattmåler”, som formanden også ynder at kalde det) én gang ugentligt og der bliver kørt weekendture på 80-120 km, hvilket vil fortsætte. Ændringen fra nytår består i, at vi begynder at køre intervaller på Avedøre Holme tirsdag og torsdag aften.

AH har minimal trafik, god belysning og ligger i en rimelig afstand til byen.

Trænerteamet vil tilrettelægge træningen, så den matcher tidspunktet. Dvs. der langsomt skrues op for intensitet og højintenst arbejde hen imod foråret, så vores ryttere har de bedst mulige forudsætninger for at være 100% klar til sæsonstart.

Programmet/tilbuddet fra nytår og de næste måneder frem vil se nogenlunde således ud for klubbens ryttere:

  • Mandag 21:15 – 22:15: Rytteryoga
  • Tirsdag 18:00 – 20:00: Tirsdagstræning på Advedøre Holme
  • Onsdag 20:05 – 21:45: Indendørsintervaller m. wattmåler
  • Torsdag 18:00 – 20:00: Torsdagstræning på Advedøre Holme
  • Søndag 09:00 – 13:00: Søndagstræning fra Mosen

Godt nytår!