Podie Mesteren over alle blev Lars, som sæsonen igennem har vist et imponerende højt niveau. Med sejren i klubmesterskabet 2010 lykkedes det ham på sæsonens falderæb at få en velfortjent sejr, da han på opløbsbakken lagde afstand til Rasmus og Emil. Disse tre ryttere har været årets stærkeste – og kører i henholdsvis B og A-klassen – hvilket ikke fornægtede sig i et intenst og hårdt kørt klubmesterskabsløb, som samtidig var sidste afdeling af FBL Cuppen. Den kunne Rasmus endnu engang trække sig sejrigt ud af.

Ã…rets klubmesterskab (KM) blev kørt med 17 mand til start – i høj sol pÃ¥ en lørdag med efterfølgende fejring og hygge i Kbh. K. SÃ¥dan!

Ruten for mesterskabsløbet var ‘Tyren’, og det var et fint valg. Lidt side- og modvind fra lige efter toppen af den store knold og op til Drive In bio til stedet, hvor der kunne skæres fra. Og det blev der så også gjort. Af sted gik det med aggressiv kørsel allerede på den første af de fem omgange, og med små udbrud fra ikke mindst Christian, Thomas, Lars, Henrik og Emil. Men alt blev lukket ikke mindst takket være Rasmus’ slid i fronten af feltet.Første store udskilning

Første større udskilning skete på 2. omgang. Rasmus, Lars, Emil, Felix, Bunde, Ron, Christian og Bo kørte væk. Omgangen efter nogenlunde samme sted blev der forceret igen, denne gang af Lars og Emil, med det resultat at Bo, Ron og Henrik måtte slippe fronten. Det skulle dermed afgøres mellem de fem mand i front.

Ude på den 4. omgang blev skruen holdt stram. Og næstsidste gang op ad ‘Tyren’ sker så den sidste udskilning, da Lars og Emil atter sætter hårdt tempo og rykker væk. Rasmus går i første omgang ikke med, men lukker kort efter selv hullet og efterlader Felix og Chrstian B til et opgør og 4-5 pladserne. Dagen tre stærkeste kører således om sejren og podiet.

Den senere vinder fortæller her selv om slutspillet:

Det afgørende udbrud”Efter at Felix var så venlig at sætte sig selv og den anden supersprinter fra fem-mands gruppen, var den største bekymring Emil (aka. Hippien), der som vanligt optrædte med overskud og snuhed. Planen og aftalen var, at jeg skulle rykke sidste gang på ‘Tyren’, men Emil får mig frem ved foden af bakken, hvorefter han har fuldt overblik og mit overraskelsesmoment forsvinder. Godt kørt, Emil! Heldigvis rykker Rasmus et stykke efter toppen, hvorefter Emil lukker hullet med undertegnede på hjul. Dermed får vi byttet plads, så jeg nu sidder på hjul af Emil og Rasmus. På det sidste stykke rykker Emil i sidevinden, og jeg får lige præcist holdt hans hjul og kører kontra, da han slår ud. Jeg får slået hullet, er heldig med, at Rasmus ikke kører efter mig, og kan holde de sidste 500 meter hjem. Wuhuu, det var fedt endelig at vinde noget!
Pulsuret sagde en gennemsnitsfart på 38,8 km/t og en gennemsnitspuls på 180, så der blev altså kørt væddeløb hele vejen!”

Klubmestrene 2010: Rasmus, Lars, Christian B, Felix, Hans og Christian M Resultatet:
1. Lars S (KM FBL + KM B)
2. Rasmus A (KM A)
3. Emil
4. Christian B (KM C)
5. Felix (KM H40)
6. Ron
7. Bo
8. Hans (KM D)
9. Christian M (KM Motion)
10. Jens K
11. Anders
12. Nicolai

FBL Cuppen
Klubmesterskabet var samtidig sidste afdeling i den årlige FBL Cup. Kampen stod også her mellem Lars og Rasmus, men med fordel i Rasmus’ favør: Han kunne nøjes med en sekundær placering, selv hvis Lars vandt sidste afdeling – hvilket han altså gjorde. Men da Rasmus kom ind på andenpladsen, var den samlede sejr sikkert i hus.

Sæsonen 2010 er slut - det var et god årgang! Slutstillingen efter fem afdelinger:
1. Rasmus, 76 p.
2. Lars, 71 p.
3. Christian B, 61 p.
4. Jon (JC Cykelklub), 59 p.
5. Ron, 57 p.
6. Laust, 53 p.
6. Michael M., 53 p.
8. Stefan, 51 p.
9. Mads E. 50 p.
10. Henrik B, 47 p.
11. Bo, 46 p.
12. Steen P., 44 p.
13. Jens K., 41 p.
14. Jens N., 40 p.
15. Emil, 38 p.