FBL_Coach

Vintertræningen er vel overstået. Endelig! Sådan har de fleste det nok. Der er er sagt farvel til basistræningen med de mange og lange rulleskift, de korte og super strukturerede træningspas med VO2max træning,bakkesprinter ud over kvalmegrænsen og de lange rulleture. Fra næste uge er der væddeløb på programmet, og forhåbentlig venter belønningen for stor træningsflid i en ikke så fjern fremtid. Jeg tror på det.

Fra og med nu bliver træningen mere race med mere sprint og flere små væddeløb indlagt i aftentræningerne. Vi får stadig flere lyse timer, så vi skal også ud og se nogle mere spændende steder i hverdagene end Avedøre Holme, Slotsbakken og Værløse, hvor vi har været faste gæster siden januar.

Som træner er jeg glad for vintertræningens forløb. På trods af kulde er det lykkedes at gennemføre aften-mængdetræningen 1-2 gang om uge. Det har betydet en stor kontinuitet også i distancetræningen. Når der er blevet trænet, så er der blevet gået til den. Rytterne har taget de hårde træningspas mere end pænt og resultaterne er ikke udeblevet. Der er flere, der er klar til at køre med om sejren allerede fra sæsonstart.

Trænerteam
Klubben har haft vokseværk de sidste to sæsoner, og noget tyder på, at det fortsætter i 2011. Der er derfor et trænerteam i støbeskeen. Opgaven som coach i FBL er blevet mere krævende, end én person kan overkomme, hvis graden af styring og vejledning skal holdes på det niveau, som FBL gerne vil tilbyde. Om teamet bliver på tre eller fire personer er ikke klart i skrivende stund. Men sikkert er det, at det fremover ikke alene er denne blogs signatur, der står i spidsen for FBLs træning.

Vi har selvfølgelig stadig plads til nye medlemmer, som enten har lyst til at køre væddeløb eller lyst til at træne som man gør, når man kører væddeløb. Alle med en OK grundform og lyst til intensitet kan være med. Hvis din grundform ikke helt tilstrækkelig, så kan vi hjælpe dig med et lidt blidere program, som hurtigt får dig op på niveau. Det er som regel kun et spørgsmål om 3-4 ugers kontinuerlig træning, før man kan være med i en hel træning.