VISION

Vi har i FBL en vision om at hjælpe alle klubbens medlemmer med at udvikle sig som cykelryttere uden at glæden ved at sidde på cyklen forsvinder.

Vi støtter og opfordrer samtidig alle nye medlemmer til at køre “rigtige cykelløb” i form af licensløb under DCU.

For at kunne leve op til denne vision, har FBL kyndige trænere, som lægger et ambitiøst og afvekslende program for fællestræningen.

Fællestræningen består både af stræk i jævnt tempo og af intervaltræning samt andre øvelser. Formålet er, at alle forbedrer deres form og øger deres mulighed for at kunne køre væddeløb.

Som motionist vil du måske synes, at denne træning føles hård. Men den vil uden tvivl have en positiv effekt på din fysiske formåen – også ved lange distancer i jævnt tempo.

En anden forudsætning for at kunne indfri vores vision er at skabe et behageligt træningsklima samt et forum, hvor alle kan udveksle og lære nyt om træningsteknik og løbstaktik. Dette gælder både på cyklen, og når vi mødes til klubarrangementer.

Historie
FBL så dagens lys i 1982 og hører således ikke til blandt de gamle, traditionsrige cykelklubber. Derfor er det nok også de færreste, der kender klubben udenfor cykelsportskredse, selvom det er lykkedes klubben at vinde flere DM-titler i de forløbne år.

Til at begynde med havde FBL til huse i Forum, men efterhånden som Forum prioriterede cykelsporten lavere, flyttede klubben derefter et par gader væk til Bille Brahesvej, hvor den holdt til en årrække, før den havnede hos Frederiksberghallerne, hvor den holder til den dag i dag – om end det meste af klubbens liv udfolder sig på cyklerne eller i det virtuelle rum.