Som noget nyt introducerer vi ‘Trænerens blog’. I den vil vores coach, Bo Kamstrup, fremover have ordet. Dagens indlæg omhandler meget passende vores fællestræning:

Trænerens_blogI FBL lægger vi vægt på, at fællestræningen tilrettelægges på en hensigtsmæssig måde, sådan at rytterne får størst muligt udbytte af træningen. Vores træning er tilrettelagt ud fra få simple retningslinjer:

– Væddeløberne skal være ordentligt forberedt til væddeløbssæsonen, og i løbet af sæsonen er der er mulighed for at finjustere de elementer, rytterne føler behov for at arbejde med.

– Vi udvikler komplette cykelryttere, men der er naturligvis plads til at specialisere sig.

– Det skal være sjovt og afvekslende at deltage i fællestræningen.

Hvordan gør vi det i praksis?

For det første er fællestræningen periodiseret. Dvs. at der er lagt en plan for hvordan der skal trænes på forskellige tidspunkter af året. F.eks. er der i januar og februar fokus på udholdenhed, styrke og let tempotræning, mens der i væddeløbssæsonens anden halvdel er fokus på sprint og restitution.

Deltager man kontinuerligt i FBLs fællestræning har man mulighed for at udvikle såvel udholdenhed og tempoegenskaber som hurtighed og anaerob kapacitet. I løbet af væddeløbssæsonen vil én træningsdag om ugen typisk fokusere på tempokvaliteter, mens en anden træningsdag har sprint som tema.

I FBL varierer vi vores træningsruter og øvelser. Det sker yderst sjældent, at vi kører samme rute 2 gange i træk, eller at vi laver nøjagtig de samme øvelser flere træningspas efter hinanden. Imellem øvelserne ruller vi stille og roligt, og det giver rig mulighed for at tale om løst og fast med sidemanden. Selv om det selvfølgelig er træningen, der er det vigtigste, så lægger vi også vægt på, at der er godt humør undervejs.