foto(2)Pinseweekenden bød på masser af cykelløb rundt om i landet, bl.a. ACTAS Sikrings Etapeløb i Nordsjælland. Her var særligt klubbens D-ryttere aktive og satte sit præg på løjerne. Hans var en af de bedst kørende og har skrevet en beretning af etapeløbet, som gav ham selv en tur på podiet på en af etaperne. I sidste ende var det dog Michaels tempoevner, som førte ham til en samlet tredjeplads.

I Pinsen deltog mange FBL-ryttere i ACTAS Sikring Etapeløb på og omkring den nedlagte Flyvestation Værløse. Hans fortæller her om løbets udvikling i D-klassen:

”Vi var 8 FBL-ryttere til start i D-feltet, da vi trillede ud på 1. etape, som var et kriterium på 62 km. Fem omgange inden på flyvestationens område skulle  tilbagelægges.

På de to første omgange var jeg alene af sted to gange. Begge gange lå jeg 3-4 km, uden at nogen kom op til mig. Med det tempo, der blev holdt i feltet, indså jeg hurtigt, foto(1)at det ikke var muligt at køre alene hjem – slet så langt ude fra. Undervejs på etapen var der mange angreb, men hver gang blev udbryderne hentet hjem.

På sidste omgang lykkedes det dog Christian at komme af sted i et godt 4-mandsudbrud, som i lang tid så ud til at holde hjem. På de sidste 2 km blev gruppen dog splittet, og alle udbrydere blev hentet på opløbsstrækning. Så det hele skulle afgøres i en spurt. Jeg selv blev nr. 8. Men vigtigst var, at 7 ud 8 FBL’ere fik samme tid som vinderen. Løbet var dermed stadig åbent.

2. etape skulle køres på en 26 km lang kuperet rundstrækning omkring Ganløse og Veksø. Vores plan var at forsøge at få splittet feltet ved at holde et højt tempo på  stigningerne og ikke mindst efter stigningerne.

Men det var lettere sagt end gjort.

foto(3)Selvom vi holdt os fremme og havde et godt overblik, så var det simpelthen ikke muligt at få skabt den ønskede splittelse. Mere vind havde nok hjulpet. Henrik var ude i et langt udbrud over en omgang sammen med en Lyngbymand, ligesom både Christian, Michael, Anders og jeg selv også var aktive i flere udbrudsforsøg.

Mange i feltet havde nok allerede tankerne på mandagens enkeltstart og ønskede ikke at tabe noget tid til nogen. Så målstregen ramte vi samlet. Her lykkedes det mig at blive nr. 2, hvilket – lidt overraskende – betød, at jeg pludselig var samlet nr. 1 i løbet. Dog havde de første 30-35 mand i klassementet samme tid som jeg.

2. Pinsedag skulle løbet afgøres med en 13 km lang enkelstart på flyvestationen. Jeg startede sidst (eller næsten, da Christian heldigvis fik lov at start efter mig, da han havde misset sin egen starttid). På ruten var der lidt vind, særligt på de åbne landingsbaner, hvor vi skulle køre et langt hårdt stykke i modvind.

Jeg kom i mål i  tiden 18.58 (41 km/t) og var godt tilfreds. Vindertiden lød på 18.11 og min tid rakte til en 12. plads og en samlet 10. plads. Michael blev en flot nr. 3 i tiden 18.18 og Henrik nr. 8 i 18.47. Christian foto(4)havde nok også kørt sig i top-10, hvis ikke han havde været uheldig at punktere undervejs.

Alt i alt en god præstation af FBL i D-feltet med ryttere i top-10 på alle etaper og 3 mand i top-10 i det samlede klassement. Det kan vi vist godt være tilfredse med”, slutter Hans sin beretning.

Også i C-feltet gjorde FBL en god figur, da Lars og Nathan blev henholdsvis nr. 2 og 3 på anden etape. I det samlede resultat sluttede Hentik B. som nr. 6 og Nathan som nr. 8.

Et par af klubbens ryttere havde valgt at tage til de ‘jyske pinseløb’, men her lykkedes det desværre ikke at hente topplaceringer med hjem.