Ringsted 16. april_small FBL stiller op med i hvert fald fem mand ved DM for det, som i andre idrætsgrene hedder ‘old boys’, og som køres i den kommende. En sjette overvejer stadig.

De største forventninger er der til den tidligere Danmarksmester, Henrik ‘Fejer’, i H50. Da han snuppede titlen i 2006 var det efter 50 km soloridt – hvilket svarede til halvdelen af distancen. I mål var der knap tre minutter ned til de nærmeste forfølgere.

Der er ingen tvivl om, at Henrik er i form igen. Spørgsmålet er om skarpheden er der.


Titelforsvar i vente?

Henrik kunne desværre ikke forsvare sin titel i 2007, da uheld satte ham ud af spillet. Og sidste år blev det til en absolut ærefuld ottendeplads i samme tid som vinderen.
Henrik øverst på podiet ved Veteran DM  2006
Om 2009 bliver året, hvor Henrik gentager triumfen er som altid svært at spå om, og han er heller ikke villig til selv at udråbe sig til favorit.

I form er han dog, hvilket blev bevist med en sejr tilbage i maj – og en suværen en af slagsen vel at mærke. Men det var før, han drog på kombineret ferie og træningslejr, og det gør det svært at vide, hvad formen rækker til netop nu.

Henrik er imidlertid typen, der har både modet, styrken og sejheden til at skabe et løb – og han kan vinde fra front, hvilket han har demonstreret et utal af gang.

Tilfreds med top 10

Selv fortæller Henrik, at han “har fået kørt en masse i bjerge. Og på mine såkaldte testbjerge dernede har jeg forbedret mine tider i forhold til sidste år. Så formen er ok, men jeg mangler løbstempo. Mine konkurrenter har kørt væddeløb hver weekend, mens jeg har været syd på.”

Henrik lover dog at “kæmpe som jeg plejer” og stiller sig tilfreds med at slutte i top 10.

De øvrige ryttere, som stiller op for FBL er: Felix, Bo og Ron, som alle stiller op i H40-klassen, samt Holger, som kører i H60-klassen. Særligt førstnævnte har vist god Felix (tv) og Ron er også klar til Veteran DMform og kørt flere top-ti placeringer ind i år. Det er derfor ikke urealistisk at håbe på et godt resultat fra Felix.

Som nævnt overvejer en sjette FBL’er også at stille op. Han hedder Henrik og skal i givet fald køre i H30.

Veteran DM køres i år ved Lille Smørum og arrangeres af Hvidovre Cykle Klub. Lørdag køres der enkeltstart, og søndag er linjeløbene på programmet. Der køres i klasserne H30, H40, H50, H60, samt i dameklasserne D30 og D45. H40 skal køre 120 km, mens der for H50 og H60 er henholdsvis 96 km og 72 km på menuen.

Der er ingen FBL ryttere til start i enkeltstarterne.

Find mere information om Veteran DM 2009 her.