Pressemeddelelse, onsdag den 1 februar 2017

acrfbltricot1

Den nye i klassen

De to største danske licenscykelklubber, Frederiksberg Bane- og Landevejsklub og Amager Cykle Ring, går i den kommende sæson sammen om en elitesatsning med 11 herreryttere og 3 dameryttere og danner holdet Team ACR-FBL Elite.

”Det er en stor talentmasse af unge ryttere, der har fået os til at tage skridtet fuldt ud og give vores to klubbers bedste ryttere rammerne og en organisation bag til at udvikle sig på et DCU team og arbejde hen mod drømmen om en egentlig professionel cykelkarriere. Derfor ser vi os selv som et talentudviklingshold, støttet op af nogle meget erfarne og stærke tidligere Continental ryttere”, udtaler team manager Jesper Thiesen fra Team ACR-FBL Elite.

”Vores ambition er at stille med Danmarks stærkeste DCU team som et rent københavnerhold med ryttere fra vores to store klubber, hvor vi har en fuld cyklus fra børn, over unge til eliteryttere. Lige som det er et naturligt skridt videre for vores juniorer i Team Cycling Elite Copenhagen og vores ambition for 2018 er også at kunne have et egentlig dame DCU team og de 3 dame ryttere vil også have fuld support under de løb det er muligt”, uddyber Jesper Thiesen.

David Rasmusen formand i FBL og samtidig manager i Team ACR-FBL Elite ser ligeledes en lang række synergier, ” Selv om vi er to forskellige klubber med en forskellig medlems skare og historik, har samarbejdet allerede vist at på elite og ledelses niveau er vi helt ens i vores ambitions niveau og står skulder ved skulder om denne satsning”.

Team manager Torsten Bak fra Team Cycling Elite Copenhagen tilføjer “Overgangen fra juniortiden til et egentlig A-team er ofte svær og hård for mange, når man står på egne ben og ikke har et team til at bakke op omkring sig. Vi ser desværre mange, som stopper inden de rigtig kommer i gang med seniorkarriererne, og her ser vi Team ACR-FBL Elite som et godt og stærkt fundament og ikke mindst opnåeligt mål for vores ryttere.

De sportslige mål for holdet er realistiske men ambitiøse: ”Vi har en stærk trup med både erfarne A-ryttere og meget talentfulde B-ryttere og vi kører vores chancer i alle løb, dog skal vi også være realistiske i forhold til Continetal holdene hold og top 10 placeringer vil være virkelig flot” udtaler sportsdirektør Benjamin Hansson.

”Vores fokus bliver dansk løb, Øresundscuppen, Post Cup samt enkelte UCI løb og derudover har vi 3 virkelig stærke dameryttere i teamet, som vi venter os mange podieplaceringer af” afslutter Benjamin Hansson

acrfbltricot2

Team ACR-FBL ryttere 2017:

Nikolaj Christensen
Alexander Bojsen
Søren Aronoff-Jensen
Kristian Karstoft
Niels Leervad Lambertsen
Anton Orn Elfarsson
Jeppe Hanssing
Nicki Hirsvang
Thor Mørup Prødel
Daniel Stampe
Kean Bang-Sørensen

Damerytterne:
Victoria Fuller-Mikkelsen
Rikke Bak Dalgaard
Michelle Lauge Quaade

Kontakt Jesper Thiesen for at høre mere om teamet på 25566056 eller jt@conwx.com

acrfblshorts