FBL_grafik_kvadrat En tradition blev født sidste år, da vi i fællesskab nominerede og stemte om, hvem der havde været årets henholdvis mest markante rytter og bedste repræsentant for FBL. Den øvelse og hæder gentager vi i 2010, hvor der både har været masser at fejre og mange forskellige dedikerede personer, som har bidraget til klubbens succes. Og de nominerede er …


Årets FBL’er:

Bo (Coach): Sidste års vinder af prisen nomineres atter i år for sit store årbejde for klubben og sin store indsats som træner for klubbens ryttere – uanset niveau. Bos overblik, planlægningsevne, gejst, formidling og seriøsitet har kolossal betydning for klubbens medlemmer, de garvede såvel som de mange nye – og for klubbens harmoni og stemning. Bo er kort sagt en grundpille i FBL.

Jens (aka Twist): Vi ser ham sjældent, men Jens er en mægtig kapacitet for FBL. Ikke alene et af klubbens absolut mest standhaftige medlemmer (kørte for FBL, da vores yngste medlem blev født!); Twist har en ekspertise og humor, som gør vores fælles forum, på igroups, mere interessant, formidlende, underholdende, skarpt og levende. Kort sagt er han en del af årsagen til, at FBL er, hvor den er i dag.

D-drengene 2010: En stor håndfuld FBL’ere kørte både så stærkt i D-feltet, at de rykkede mindst en klasse op og gjorde det klart for alle, at FBL i år var sultne efter points og podiepladser. Meget sultne. De satte en høj standard og placerede FBL på cykellandkortet. Mest af alt var det dog måden, de gjorde det på, som imponerede. Den holdånd, de mobiliserede, var inspirerende – og lover godt for fremtiden.


Ã…rets rytter:

NB: Traditionen utro nomineres i år ikke tre, men hele seks ryttere, som alle har gjort sig fortjente til hæderen. Dette er samtidig et vidnesbyrd om et år helt ud over det sædvanlige.

Mads E: Har udvist en særlig grad af smittende gejst og gåpåmod, men også hans evne til at læse løbene og bruge sin hurtigt tilegnede strategiske indsigt gør ham til en oplagt kandidat. Nå ja, og så vandt han et par løb, spillede en stor rolle i D-drengenes dominans og rykkede selv op i C-klassen.

Stefan: Er ambitiøs og har en smittende tilgang til både træning og løb, som kommer klart til udtryk, når han giver den gas til træning eller vinder løb. Disse egenskaber i kombination med et altid godt humør (og et stort engagement i klubben, fx i bestyrelsen) gør Stefan til en særlig rytter i FBL.

Lars S: Årets klubmester satte alle til vægs med lige dele snilde og styrke – og er den i FBL-tøjet, som har kørt på det højeste niveau i længst tid. Lars’ træningsflid, seriøse indstilling, vilje og offensive kørelyst er forbilledlig, og alle i FBL kan lære og blive inspireret af ham. Trods konkurrencen i B bliver Lars bare ved med at kæmpe.

Holger: Et stykke oppe i tresserne og ’still going strong’. I hvert fald stærk nok til at vinde løb og rykke en klasse op, hvilket udløser en nominering til Årets rytter i FBL 2010. Det må være opmuntrende for alle, at se Holger drive passionen videre i hans alder – og formå at holde sig selv så skarp.

Emil: En sejr, adskillige podiepladser og to oprykninger … i én og samme sæson. Og helst indkørt i lange udbrud. Emil er indbegrebet af coolness og talent, og hans måde at køre den nødvendige fjerdeplads hjem i en enkeltstart, på sin normale cykel, men uden bøjler eller højprofil, aftvinger respekt. Samtidig ydmyg, sympatisk og kultiveret.

Henrik ’Fejer’: Atter i år leverede ’Fejeren’ varen, og trods en relativ kort sæson, blev det til en sejr og yderligere tre podieplaceringer. Så var oprykningen til H40 en realitet. Lyst til hård træning, professionel forberedelse og resultatmæssig konstans skal man lede længe efter. ’Fejeren’ er ganske enkelt sej og cool.