Emil_thumbMed 5 løb tilbage på Sjælland og 6 løb i Jylland/Fyn er sæsonen 2012 ved at nærme sig sin afslutning. Flere af FBL´s ryttere har stadig mulighed for at sikre sig de sidste point til en oprykning, så der venter nogle spændende løb. Mange af rytterne ser ud til at have ramt formen her efter sommerferien og der bliver i øjeblikket kørt mange point ind på flot offensiv og modig kørsel, og Emil er tæt på at sikre sig oprykning til A

For at starte oppefra i B, så har Emil på nuværende tidspunkt 24 point og mangler derfor 8 point før han kan rykke op i A. Emil vandt seneste løbet i Roskilde hvor han vandt spurten i et udbrud der holdt hjem. Over en hel sæson er han en uhyre stabil rytter, hvilket hans pointstatistik vidner om. Det er således ikke en masse podieplaceringer han kan rykke op med, men til gengæld vinder han løb hvert år og over en sæson samlet han point i ufattelig mange løb. Det vidner om en mand der har et højt niveau over en hel sæson og det kunne være spændende at se ham i A-klassen. Emil har længe været ene mand fra FBL i B, men med Mads Søgårds oprykning sidste år er de to i år blevet suppleret med Kristian Karstoft, Elijus Civilis, Henrik Bunde, Nathan Smith og Lars Skovgård som gjorde comeback efter en tur i C. Så skulle Emil rykke videre op er der stadig virkelig stærke ryttere til at fortsætte den offensive stil i B.

I C er Laust Kruse den næste på springbrættet til at rykke i B og det er vidst kun et enkelt eller to point der skiller ham fra en oprykning. Hans første point kom i slutningen af Maj måned og derefter han været stabilt kørende og holdt en stabil pointhøst med en 2. plads til Ordrups løb, som det bedste resultat indtil videre. Ruten til SM i Holbæk ligger godt til en rytter som Laust, så hvis han ikke allerede har sikret sig oprykning skulle der være gode muligheder der. Christian Brandt Pedersen ser ud til at have trænet godt henover sommeren for indtil videre har været stærkt kørende her i efteråret, hvor han har hentet en del point. Christian har en dejlig offensiv kørestil og er ikke bange for at kaste sig ud en knald eller fald beslutning, og det skal være ham vel ondt med en podieplacering, måske det øverste trin, inden han forhåbentlig også kan kalde sig B-rytter. Både Christian Madsen og Kim Sørensen er for nyligt rykket i C, hvor Christian hentede point i sin debut. Kim har debut i den kommende weekend og mon ikke der venter mange point og venter på de to.

I D har FBL utrolig mange ryttere. Nogen kører knap så mange løb, men der bliver til stadighed hentet gode placeringer og point selvom det ikke er et FBL-domineret podie hver weekend. Mads Henrik Laursen ligger tæt på C med omkring 20 point og mangler derfor ikke meget før han rykker i C. Mads er tidligere triatlet og kan måske hente de sidste point ved SM i enkeltstart, hvor han qua sin baggrund kører en rigtig god TT. Fra 12 til 7 point har FBL ikke færre end 6 ryttere, som alle med en god slutspurt kan rykke tæt på C. Her det bestemt værd at nævne en mand som Micky Mejlstrup, der hentede en sejr i sin debut den 4. august til vores eget løb, og derefter han faktisk hentet point ved hvert løb han har stillet til start i med totalt 12 point indtil videre. Ingen var i tvivl om hans niveau da han kørte uden licens, men det er en stærk entré han har gjort sig i D. Der vil uden tvivl komme en oprykning fra ham i år eller tidligt næste år! Henrik Andersen ligger tæt på ham med 11 point og da han kører en god enkeltstart ligger der måske nogle velfortjente point og venter til SM.

Alt i alt er der lagt op til nogle spændende løb, hvor mange af klubbens ryttere er tæt på at sikre sig oprykninger. Folk der har haft deres gang i klubben siden de spæde år er alle enige om, at klubben aldrig har haft så mange licensryttere før og på statistikkerne ligger FBL efterhånden også godt til på listen mod de større klubbers pointhøst. God vind til alle rytterne i den sidste del af sæsonen.