Felix Klubbens siddende formand beviste i Ã¥rets første løb, at sejren i ABC’s indledningløb ikke var en tilfældighed. Søndag besteg Felix nemlig podiets øverste trin endnu engang – efter en forrygende spurtsejr. De garvede H40 ryttere skal tilsyneldande til at vænne sig til den stærke FBL’er, som er kommet ud af vinteren i kanonform. D-klassen gav debut til et nyt kuld af hÃ¥befulde ryttere i sort, rød og hvid. Bedst gik det Emil med flotte placeringer bÃ¥de lørdag og søndag.

I den forgangne weekend afholdt Politiet og Holte CK et lille særsyn: En etapeløb med prolog fredag og to etaper lørdag og søndag. Etapeløbet Heino/Mermaid Løbet var for A-D-klasserne samt for H40-60, junior og U-17. OgsÃ¥ Dame Cup’en blev kørt. Konceptet var sÃ¥dan, at man kunne køre de enkelte etaper som selvstændige løb. Men kun hvis man kørte alle tre etaper, talte det med i det samlede resultat.

De fleste FBL’ere valgte at nøjes med at køre et eller to løb i weekenden, hvilket gav debut til en håndfuld nye og håbefulde FBL’ere. Et par stykker snuppede dog alle tre etaper. Det var Christian i C-klassen og Emil i D-klassen. Christian blev nr. 14 på prologen og sluttede som samlet nr. 17. Emil vender vi tilbage til.

Weekendens bedste resultat blev nemlig – og ikke helt Felix_podieuventet – Felix’ sejr i H40-klassen. Her forklarer og analyserer Felix selv løbet og de afgørende meter i søndagens løb:

”På første omgang var der lidt spredt fægtning, men ikke noget alvorligt. På 3. omgang tager jeg Jens Frøslevs hjul, og vi henter hurtigt to udbrydere. Samarbejdet er godt, men vi bliver hentet ude på sidste omgang ved sidevindsstykket op mod Ganløse. Der følger et par angreb, og jeg er med i det meste. Selvom jeg tænker, at jeg bruger for mange krafter.

I Værløse tænker jeg, at der vil være samling til mÃ¥l og sætter mig ned bagved og snakker. Da vi nærmer os flyvepladsen, bliver jeg nød til at sætte mig frem – der skal fand… ikke være nogen. der kører væk nu, og jeg ender i  endnu et angreb… Det er et langt udtrakt felt, som kommer ind pÃ¥ pladsen og lidt efter angriber Frøslev igen – med med mig pÃ¥ hjul … igen. Der sidder vi lidt, indtil Steen Michael Petersen kommer op alene. Der er vel 4-6 km til mÃ¥l.

Jeg tager selv et par mandfolkeføringer, og da der mangler 2 km kan vi godt se, at det vil Felix_spurt1holde til finalen. Jeg lægger mig yderst til  venstre med Jens pÃ¥ hjul og Ã¥bner fra spids. Jeg tager initiativet – musklerne var tiptop – for ikke blive overrumplet. Jens holder mit hjul og kommer venstre om i læ og forbi med en hjulsbredte – men jeg maner mig op og vinder med en dæksbredte.”

Og det lyder jo ganske nemt. Måske lidt for nemt …

Christian, som overværede spurten, kan Felix_spurt2imidlertid beskrive spurten en anelse mere detaljeret (og dramatisk) – og åbenbarer det åbenlyse: At man skal have kræfterne, kunne tænke hurtigt og være meget konsekvent for at vinde en spurt, man selv åbner langt udefra:

”Som tilskuer til sprinten i H40, sÃ¥ jeg Frøslev, Felix og Steen Michael komme ind pÃ¥ opløbsstrækningen sammen og med Felix forrest. Og kun en formand med en Felix_spurt3vældig selvtillid og optimisme Ã¥bner spurten fra front 700 meter fra mÃ¥l i direkte modvind. SÃ¥ da formanden – sikkert lidt til sin overraskelse – opdager, at Frøslev sidder lige i hjulet pÃ¥ ham, sÃ¥ stopper han lige i halvt trÃ¥d (vel et sekunds tid) og revurderer situationen.

I dette tidsrum indser dagens vinder, at der er for langt til mÃ¥l med Frøslev pÃ¥ hjul – det vil ende galt. Det betyder, som billederne viser, at Frøslev kommer frem forrest og mÃ¥ æde sin del af vindkagen. Formanden genoptager derpÃ¥ sprinten og æder sig decimeter for decimeter ind pÃ¥ hans neonfarvede fjende for, med en Bora-fælg og ikke meget mere, at tage sejren.”

Om der var 700 meter til stregen eller kortere, vil der sikkert herske intern uenighed om i lang tid. Men faktum er, at Felix snuppede en meget flot sejr foran Jens Frøslev og Steen Michael Petersen.

Mange debutanter i D-klassen
Weekendens løb betød også, at en stor håndfuld nye FBL’ere blev sluppet løs. Der var således debut til ikke færre end seks ryttere i D-klassen: Søren J., Mads S., Emil_podieMichael M., Emil, Jens K. og Christian F.

Emil, som meldte sig ind i klubben tidligere på året, kom rigtig godt start. En 8. plads lørdag og en 5. plads søndag blev det til – og efter at have kørt med stort overskud begge dage, forlyder det. Ingen tvivl om om at de to gode placeringer vil blive fulgt op af lignende topplaceringer.

Og forhåbentlig kommer også andre af de mange nye folk i klubtrøjen op i omdrejninger. Foreløbig viser Emil altså vejen. Samt Stefan, som kørte sine første løb sidste år, og i fredagens prolog snuppede en opmuntrende 7. plads.